Kde a ako sa vyrábajú

Ovocné tyčinky a čipsy Perry Court Farm sa vyrábajú na domácej rodinnej farme v North Downs v anglickom Kente. Ovocie, ktoré sa pestuje udržateľným spôsobom, bez pesticídov a zbytočných chemických látok sa zbiera práve vtedy, keď je zrelé. Nemusí sa nikam presúvať, ale sa priamo spracuje. Preto máte záruku maximálnej čerstvosti. Veľká časť práce na farme sa vykonáva ručne, alebo spôsobom šetrným k prírode a životnému prostrediu. 

 

Ako sa vyrábajú naše ovocné tyčinky? Čerstvé ovocie je dôkladne umyté v čistej vode a je precízne skontrolované, kým sa spracuje na pyré. Pre každú príchuť sa spracúva samostatné pyré, ktoré sa mieša s rôznym ovocím. Pyré sa potom preosieva, aby sa odstránili jadierka a stopky z jabĺk. Toto jemné pyré sa potom prečerpá do misiek a jemne a pomaly sa suší pri teplote max. 45 ° C , kým vlhkosť nedosiahne 5% a masa je celá rovnomerne usušená. Potom sa výrobok testuje na vlhkosť, rozreže na potrebnú veľkosť a zabalí.

 

A ako sa vyrábajú naše obocné čipsy? Čerstvé ovocie je ručne zbierané keď je zrelé, uloží sa do košov a následne sa triedi. Pretriedené ovocie sa umyje, zbaví jadrovníkov a znova umyje. Potom sa vykonáva vizuálna kontrola a ovocie sa znova opláchne čistou vodou. Potom sa ovocie krája na krúžky s textúrou čipsov. Ovocné krúžky sa umiestnia na sušiace pláty a  jemne a pomaly sa sušia pri teplote max. 45 ° C približne 12 hodín , kým jablká nie sú suché a chrumkavé a vlhkosť je menej ako 5%. Potom sa čipsy na sušiacich plátoch chladia cca 30 min a následne sa balia.